tisdag 27 januari 2009

Män som hatar kvinnor

Nu kommer den första filmatiseringen av Stieg Larssons framgångsrika trilogi.Boken "Män som hatar kvinnor" är Nordens mest sålda roman.
De andra två böckerna heter "Flickan som lekte med elden" och "Luftslottet som sprängdes".

Filmen handlar om sextonåriga Harriet Vanger som år 1966 försvinner spårlöst. Fyrtio år senare får journalisten Mikael Blomkvist ett ovanligt uppdrag. Han kontaktas av industriledaren Henrik Vanger som vill att han ska skriva släkten Vangers historia. Släktkrönikan är dock bara en täckmantel för det verkliga uppdraget: att ta reda på vad som egentligen hände med Harriet.

Mikael, som nyligen har blivit åtalad och fälld för förtal, känner att han behöver en paus från sitt jobb på tidskriften Millennium och åtar sig jobbet. Han får hjälp av den unga, struliga datahackern Lisbeth Salander. Tillsammans börjar det omaka paret att gräva i familjen Vangers förflutna och möter en mörkare och blodigare historia än vad de någonsin kunnat föreställa sig...
På skådespelarsidan hittar vi många stora kända namn som bl.a Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Sven-Bertil Taube, Peter Haber.
Tyvärr gick Stieg Larsson hastigt bort 2004 vilket många beklagar som läst hans böcker och beundrar honom.

Filmen kommer till Boden i slutet av febr.Tills dess kan ni få en smakbit av filmen:

Inga kommentarer: